Dokonalé kudrny v pohodlí domova: Zvládnete to!

Dokonalé kudrny v pohodlí domova: Zvládnete to!

 Pokud jde o vlasy, jejich nespokojenost nezná hranic. Ty, co mají kudrny, si vlasy žehlí a vyrovnávají, zatímco všechny s rovnými vlasy touží po dokonalých vlnách.

 

Vyčarovat si krásné kudrnaté vlasy je naštěstí jednodušší, než se může zdát. Stačí správná technika, dobré kosmetické přípravky a odhodlání. Garantujeme vám, že výsledek bude stát za to.

 

Způsoby, jak si vyčarovat dokonalé kudrny

Krásná kudrnatá hříva. Kdo by po takové alespoň jednou za život nezatoužil? Pokud patříte do skupiny milovnic vln a kadeří na hlavě, potěšíme vás. Je možné si vytvořit dokonalé kudrnaté vlasy na sto způsobů. Vše závisí na vašich očekáváních a vysněném efektu. Toužíte po jemném přirozeném natočení, velkých kudrlinách nebo romantických vlnkách? Zvolte vhodnou techniku, nástroj a směle do toho!

 

Kudrny se žehličkou na vlasy

Že je žehlička dobrá jen k rovnání vlasů? Omyl, tento názor je už dávno překonán. A pokud jste s tím ještě nezačali, tak je nejvyšší čas vyzkoušet si udělat krásné kudrny právě díky tomuto skvělému pomocníkovi. Paradoxně jde o nejrychlejší způsob, jak si udělat různé typy vln a kadeří – můžete si natočit jen konce vlasů, případně si udělat přirozený vzhled vln. Stačí pár zvlněných pramínků a vlásky nádherně ožijí.

 

Za pomoci žehličky si ovšem zvládnete natočit vlasy i po celé délce. Platí, že takto vytvořené kudrny vydrží déle a působí přirozeněji.

 

Kudrnaté vlasy s pomocí kulmy

Kdo touží po velkých a na pohled naturálních vlnách, ať zkusí kulmu s hrubším nástavcem. Dobré je, že tento typ zvlnění se vytvoří za moment, nicméně efekt nevydrží až tak dlouho, takže na svatbu či obdobné delší akce to není nejlepší způsob zvlnění vlásků.

 

Koho láká afro účes, bude potřebovat kulmu s tenkým nástavcem a velké odhodlání. Tento druh kadeří se vytváří dlouho a složitě, doslova se natáčí tenký pramen po prameni, takže

u dlouhých vlasů je to práce na několik hodin. Výsledný efekt však rozhodně oceníte vy

i všichni kolem.

 

Důležité je si kudrny během kulmování průběžně sponkovat a fixovat lakem.

 

Klasické natáčky do vlasů

Naše mámy a jejich mámy znaly zejména tento tradiční způsob kudrnacení vlasů. Na umyté vlasy si daly natáčky a nechaly je na hlavě přes noc. Tento způsob je stále aktuální, i když pro někoho dost nepohodlný. Také je nutné být při výrobě těchto kadeří obezřetná. Natočíme-li totiž prameny na jednotlivé natáčky do různých stran, výsledný efekt nemusí být příliš povedený.

 

Pozor také na natáčení vlhkých vlasů. Hrozí zde, že vlasy se během noci v natáčkách zcela nevysuší a po sundání natáček vlny okamžitě spadnou.

 

Speciálním tipem jsou teplé natáčky. Na vlasech vytvoří krásný efekt vyfoukaných vlasů. Kdo touží po objemu a jemných vlnách, měl by zkusit tento způsob.

 

Kudrny díky zaplétaným culíkům

Běžným způsobem, kterým si vlní vlasy už malé dívky, je zaplétání copů. Stačí si zaplést malé copy po celé hlavě, případně jeden či dva větší – vše závisí na tom, jak moc vlnité vlasy chcete mít, a zkadeřená hříva je na světě.

 

Triky, jak si udržet kudrny co nejdéle

Když už víme, jak si udělat kudrnaté vlasy rychle a bez pomoci kadeřnice, je fajn ovládat

i účinné triky pro jejich udržení. Nejdůležitější je vlasy dobře zafixovat lakem a následně zasponkovat až do vychladnutí. Teplý vlas je těžší, tedy má sklon rychleji se vyrovnávat, proto pomáhá nechat jej vychladnout v podobě, jak jste jej natočili. Až po důsledném vychladnutí si vlasy rozpusťte a nově zalakujte.

 

Česání kudrnatých vlasů

Mnohokrát se stává, že přestože jste si vlasy natočili, výsledný efekt není přesně takový, jaký jste očekávali. Pomoci by mohlo si je po natočení s kulmou pročesat, upravit a následně postříkat lakem. To zajistí, že se prameny spojí a každý kus vlasu nebude odstávat na jinou stranu.

 

Rozčesávání kudrnatých vlasů se doporučuje i v případě, kdy toužíte po přirozeném vzhledu zvlněných vlasů. Vlasy se začesáním sjednotí a zjemní se vlnitý efekt.