Kyselina listová
Je nezbytné tělu pravidelně doplňovat cenné vitamíny a minerály. K nim bezesporu patří i kyselina listová – vitamín B9, která viditelně zlepšuje kvalitu vlasů i celkové fungování organismu.
Co je kyselina listová?
Kyselina listová – vitamín B9 rozpustný ve vodě, je esenciální živina, která má v lidském těle nezastupitelnou funkci. Považuje se za přirozenou zásobárnu výživných látek a její nedostatek je v organismu velmi citelný.
Jak kyselina listová ovlivňuje vlasy?
- Přirozená podpora růstu vlasů.
- Zdravá pokožka hlavy a funkční vlasové folikuly.
- Kyselina listová přispívá ke správné regeneraci buněk.
Projevy nedostatku kyseliny listové v těle
Pokud tělu chybí kyselina listová, dochází k mnoha zdravotním komplikacím. Hrozí vypadávání vlasů a zpomalení jejich přirozeného růstu. Kromě toho se může nedostatek kyseliny listové v organismu projevit zvýšenou únavou, slabostí, bolestmi hlavy, nechutenstvím, průjmy, podrážděním až anémií.
Konzumace kyseliny listové v potravě
Přirozeným zdrojem kyseliny listové je především listová zelenina, ovoce, luštěniny, celozrnné výrobky, maso a kvasinky. Doporučená denní dávka kyseliny listové ve stravě nebo doplňcích výživy je 400 mikrogramů – v těhotenství se doporučuje zdvojnásobit dávky vitamínu B9.
Předávkování kyselinou listovou
Překročení doporučené dávky kyseliny listové při jejím dlouhodobém užívání může vést k neurologickým obtížím, trávicím problémům a alergickým reakcím pokožky.
Benefity kyseliny listové ve výživových doplňcích
Pravidelné doplňování vitamínu B9 je garancí, že vlasy a pokožka hlavy zůstanou zdravé a spolehlivě vyživené. Bloom Robbins tobolky a gumíky s obsahem kyseliny listové jsou účinnou podporou přirozeného růstu vlasů, neboť přispívají k obnově a funkci vlasových folikulů.
Potřebnou dávku kyseliny listové během těhotenství a kojení naleznete také v chutných gumících pro maminky Bloom Robbins.
Pozitiva vitamínu A pro celkové zdraví a krásu vlasů
Kyselina listová podporuje přirozený zdravý růst a vývoj. Vitamín B9 je vítanou složkou stravy těhotných a kojících žen, neboť přispívá k regeneraci organismu matky a podporuje vývoj dítěte. Pomáhá také při komplikovaných zdravotních stavech, které ovlivňují vstřebávání živin (celiakie, Crohnova choroba, chronické onemocnění ledvin) a při zvýšeném riziku kardiovaskulárních chorob.