Záchrana zničených vlasů! Co je nejvíce poškozuje ?

Záchrana zničených vlasů! Co je nejvíce poškozuje ?

 

Máte vyměnit šampon, barvu na vlasy, nebo si doplnit vlasové vitamíny? Příčin, proč vlasy trpí, je mnoho. Naštěstí existují způsoby, jak to napravit a znovu se těšit z krásné a zdravé hřívy.

Prevence před zničením vlasových konečků

Poškozené až zničené vlasy neodstraníte bez námahy. Je důležité zjistit, co je za tím, a následně to řešit. V rámci základní péče o vlasy a prevence před jejich nadměrným vysoušením a lámáním je nutné pravidelné zastřižení – ideální alespoň každé tři měsíce – a také šetrné zacházení s vlasy. Vlasy nezatěžujte častým barvením, žehlením a fénováním. Nedělají jim dobře chemické složky

v šamponech a kondicionérech, i přípravkům s alkoholem se úplně vyhněte. Pokud je to možné, preferujte přírodní produkty bez škodlivin.

 

Vlasy nikdy nečešte, když jsou mokré. Velmi důležité je vlasy vyživit i zevnitř, a to vhodnými minerály a vitamíny, které jsou obsaženy v potravinách, jakož i ve speciálních přípravcích pro růst, hustotu a lesk vlasů.

Nejčastější příčiny zničených vlasů

V případě, že vás už trápí zničené vlasy, musíte pátrat po příčině. Je důležité zjistit, co to způsobilo, a snažit se tomu předejít.

 

K častým příčinám roztřepených konečků vlasů patří:

 

  • nevhodné šampony a ostatní vlasové produkty s agresivním složením,
  • špatný kartáč a hřeben, jakož i nesprávný způsob česání vlasů (nikdy si je nečešte, dokud nejsou vysušené),
  • fénování horkým vzduchem,
  • diety a nedostatek výživy ve stravě,
  • nepřiměřené požívání alkoholu a jiných návykových látek.

Zbavte se polámaných konečků

Na vlasy s roztřepenými konečky výborně zabírá pravidelné stříhání. Stačí vlásky zkrátit o pár milimetrů každý druhý, třetí měsíc a efekt v podobě oživených konečků se jistě dostaví. V případě, že si velmi potrpíte na dlouhé vlasy a zastřižení několikrát do roka je vám proti srsti, případně se bojíte ztráty zdravých vlasů, koledujete si nejen o zničené konečky, ale také o poškození vlasové kutikuly.

Pomoc z přírody pro zničené vlasy

Vlasům pomáhá nejen šetrné zacházení a pravidelná návštěva kadeřnice, ale také masáže oleji. Na zničené konečky vlasů jsou hotovým zázrakem přírodní oleje (kokosový, arganový, mandlový, jojobový, olivový). Stačí si z nich udělat minimálně jednou týdně zábal, vetřít do namáhaných vlasů a nechat účinkovat.

 

Výborné regenerační účinky na vlasy má i med, proto je oblíbenou součástí domácích vlasových masek. Med naneste na konečky vlasů v přiměřeném množství a nechte působit několik minut. Už jen umyjte šamponem a oživené vlasy jsou na světě.

Stop poškozeným konečkům vlasů

Alfou a omegou krásných zdravých vlasů je vhodná každodenní péče. Po mytí vlasů používejte také kondicionér podle typu vlasů. Jednou týdně jej zaměňte za regenerační masku či sérum, které si vmasírujte do mokrých vlasů, a po době působení vlasy důkladně opláchněte. Některé přípravky se ani smývat nemusí, jelikož se aplikují do suchých vlasů.

 

Je to prevence nejen před ničením a lámáním vlasových konečků, ale také je to extra hydratace

a ochrana při dalších úpravách – česání, sušení a tvarování vlasů.

 

Určitě oceníte, že balzámy a masky nezanechávají na vlasech nepříjemný pocit mastnoty. Mnohé přípravky jsou navíc obohaceny o kolagen, keratin či proteiny, což vaše vlásky rozhodně přivítají.

Výživa zničených vlasů zevnitř

Kromě pravidelného zastřihování a používání dobrých vlasových přípravků nezapomínejte ani na cenné vitamíny a minerály jako biotin či magnézium, které by v těle neměly chybět. Jinak hrozí kromě lámání konečků také vypadávání vlasů, jejich časté maštění a ztráta lesku.

 

S vlasovými vitamíny Bloom Hair pro růst a hustotu vlasů se o vaše vlasy více bát nemusíte. Stačí pravidelné užívání a efekt v podobě zdravé hřívy se brzy dostaví.