KOPŘIVA
Pozitivní dopad na krásu a zdraví
Objevte obrovské benefity přírodních zázraků, čerpejte sílu, krásu a zdraví z kopřivy. Mladé výhonky jarní kopřivy jsou tím nejlepším, co můžeme pro sebe udělat. Je tomu tak hned z několika důvodů – kopřiva pozitivně ovlivňuje metabolismus, odstraňuje z těla škodlivé látky a pročišťuje krev. Působí protizánětlivě, močopudně a dodává našemu organismu energii.
Dokonce zlepšuje stav pleti a má deodorační účinky – toto všechno jsou nesporné výhody kopřivy, které nelze ignorovat.Konzumace kopřivy
Kopřivu lze využít několika způsoby – můžeme ji přijmout ze stravy, pít jako ozdravný čaj, nebo si ji pravidelně doplňovat prostřednictvím přírodních výživových přípravků pro zdravé tělo, pleť a vlasy. Oblíbeným způsobem konzumace čerstvé jarní kopřivy je příprava na způsob špenátu – stačí ji umýt, připravit na páře, rozmixovat a dochutit solí, pepřem a česnekem. Nebo vyzkoušejte kopřivové smoothie – výborné je dochutit ho banánem. Kopřivu lze přidat i do pomazánek, salátůnebo do polévky. Jelikož kopřiva zbavuje tělo vody a draslíku, je nutné při jejím pravidelném příjmu, a to i formou doplňků stravy, zvýšit denní příjem tekutin a častěji konzumovat banány.
Vitamíny a cenné látky obsažené v kopřivě:
- vitamín A, B, C a K,
- histamin, karoten, chlorofyl a xantofyl,
- sacharidy, bílkoviny a tuky,
- minerály – vápník, draslík, hořčík, sodík, železo,
- vláknina.