8 tipů, jak pečovat o vlasy v létě

8 tipů, jak pečovat o vlasy v létě

Pokožku si v létě chráníš krémy s SPF, potíráš se předtím, než vyjdeš na slunce, po každém koupání v bazénu či v moři, ale na vlasy zapomínáš. A pak si zoufáš, že máš jakousi vytahanou barvu, že se ti vlasy lámou, ztratily lesk a působí přímo vyprašivěle. Jak na to, aby si každoročnímu scénáři předešla?

1. Barvené vlasy potřebují speciální péči

Jak se říká, slunce ti vytáhne barvu z vlasů, proto se stává, že tmavé vlasy během léta vyblednou a blondýnky mohou počítat i se zelenými odstíny. Pokud se chystáš k moři nebo plánuješ strávit léto opalováním se u vody, barvení nech na později, jen si před dovolenou nech zkrátit konečky. Barva by i tak ztratila svůj lesk. Vybírej přípravky určené k péči o barvené vlasy s ochranou proti slunečnímu záření a dbej i na intenzivnější regeneraci.

2. Pokrývka hlavy je must have!

Samozřejmě, pokud netoužíš po suchých a lámavých vlasech. Voda z vlasů se v létě rychle odpařuje, proto je dobré nosit klobouky, šátky či kšiltovky. Chrání pokožku hlavy a díky nim se můžeš vyhnout i nepříjemnému úpalu. Ideální je používat i spreje s ochranou proti UVA a UVB záření, které vlasy chrání, hydratují, vyživí a dodají jim lesk.

3. Před a po koupání si umyj vlasy pod sprchou

Před koupáním, protože vlasy díky tomu nedokážou nasát tolik chloru. A po, to je snad jasné - aby si ten chlor z nich umyla. Totéž platí i při moři. Pokud si necháš usušit vlasy volně na slunci, aniž by si je po koupání umyla v čisté vodě, voda se z nich odpaří, sůl však zůstane a ta je vysušuje.

4. Umýt šamponem po celém dni na slunci

Použij jemný šampon pro vlasy namáhané sluncem a pořádně smyj chlor či zbytky soli z vlasů. Nezapomínej na kondicionér, který tvé vlasy vrátí zpět do rovnováhy. Pokud kondicionér nepoužíváš, vyzkoušej si vlasy propláchnout jednou týdně vodou zředěnou s jablečným octem. Částečně tak nahradíš účinky kondicionéru a ochráníš vlasy před škodlivými účinky chloru.

5. Regeneruj maskou

I přesto, že všechna doporučení dodržuješ, máš pocit, že tvoje vlasy ztratily lesk a pružnost? Vyzkoušej na ně aplikovat masku na vlasy, která dokáže napravit poškozené vlasové struktury. Nanášej ji do délek a konečků vlasů a nech působit asi 10 minut. Nejlépe před umytím.
„Na regeneraci suchých vlasů je skvělý i kokosový olej.“

6. Vlasy vysuš na vzduchu

Další teplý vzduch vlasům v létě neprospívá, proto odlož fén, kulmu či žehličku a nech je vysušit přirozeně. Pokud se nemůžeš fénování vzdát, vysuš si vlasy raději studeným vzduchem.

7. Neumývej vlasy každý den

Voda z vlasů se odpaří a ty budou sušší, pokožka hlavy zas mastnější, což tedy není kdovíjaká kombinace. Upřednostňuj suchý šampon. Na trhu jich je mnoho a navíc krásně voní.

8. Starej se o vlasy i zevnitř

Pij hodně vody, abys byla hydratovaná ty, tvoje vlasy i pokožka. Do jídelníčku přidej hodně ovoce, zeleniny a případně i vitamínů. Vyzkoušet můžeš například jednorožcové gumídky od Bloom Robbins, které ti pomohou udržet tvé vlasy ve zdravé kondici.

Zpět na blog