Jak rychle rostou vlasy? 7 zaručených tipů, jak urychlit růst vlasů

Jak rychle rostou vlasy? 7 zaručených tipů, jak urychlit růst vlasů

Růst vlasů ovlivňuje několik zásadních faktorů, které nemáme zcela pod kontrolou, jako věk, hormony či genetika. Významnou roli, na kterou dosah máme, hraje i zdravotní stav a způsob života. Co všechno umíme udělat pro krásné a zdravé vlasy?

Jak rychle rostou vlasy?

Máte pocit, že vám vlasy jaksi nerostou? Ptáte se, jak urychlit růst vlasů a mít je konečně husté, vyživené a lesklé? Odpovědí je hned několik. 

Vycházejme z faktu, že průměrný měsíční „vlasový přírůstek“ je 1 až 1,5 centimetru, což činí roční vlasový nárůst asi 12 až 15 cm. Platí, že ženám rostou vlasy o dost rychleji než mužům. Na kvalitu a rychlost růstu vlasů však mají vliv také roční období a věk. Čím jsme starší, tím nám přibývá méně vlasů.

Důležitá je také přiměřená hydratace, pravidelné doplňování živin a vitamínů, zdravý pohyb, dobrá kosmetika a čas od času kvalitní vlasová masáž. Toto vše výrazně napomůže zlepšit kvalitu, hustotu a v neposlední řadě i zrychlit růst vlasů

7 rad a triků k urychlení růstu vlasů

Nabídka kosmetických produktů pro „zázračný“ růst vlasů je nekonečná. A přestože za pokus nic nedáme, ne vždy se dá spoléhat pouze na účinky vlasové kosmetiky. Někdy je nutné udělat pro krásné vlasy i něco navíc. Nějaký trik, který skvěle zafunguje, a vy se už jen budete spokojeně dívat, jak vám týden po týdnu rychle rostou vlasy.

Zde je 7 jednoduchých, ale zaručeně ověřených návodů, jak pozitivně ovlivnit růst vašich vlasů. 

Masírování pokožky hlavy

Masáž hlavy je základ. Napomáhá rozšiřovat cévy pod kůží a tím podporuje růst vlasů. Rovněž je skvělým uvolněním a regenerací pro celé tělo, pokožku hlavy nevyjímaje. Úžasně na vlasy působí arganový olej, který vlasy zhušťuje a ozdravuje. Někdy si však vystačíte také s tím, co najdete v kuchyni. Doporučená je vlasová masáž s hroznovým olejem, kterou opakujte alespoň dvakrát týdně, a výsledky se jistě dostaví.

Pravidelné zastřihávání vlasů

Možná to zní paradoxně, ale na růst vlasů zabírá stříhání. Ano, pravidelné zastřihování a odstraňování zničených konečků je cestou ke krásnějším a rychleji rostoucím vlasům. Ideální, pokud si vysledujete pravidelnost a ke kadeřnici zavítáte alespoň jednou za dva měsíce. 

Pijte hodně vody a zdravě jezte

Tolik opakované a stále pravdivé. Voda nás očišťuje, zbavuje nečistot a div se světě, působí i na růst vlasů. Zdravý pitný režim, to jsou nejméně dva litry vody denně. Díky tomu budou vaše vlasy hydratované a méně suché či lámavé.

A aby toho nebylo málo, záleží také na tom, co jíme. Skvělé jsou zejména potraviny s vysokým obsahem bílkovin, které viditelně ovlivňují kvalitu a rychlejší růst vlasu. Mezi jídla s vysokým obsahem bílkovin patří luštěniny, vejce, ryby a spousta zeleniny i ovoce.

Vitamíny na vlasy

Když tělu chybí vitamíny a minerály, je oslabeno a začíná chřadnout. To se citlivě dotýká také hustoty a lesku vlasů, které jsou pod vlivem nedostatku živin křehké, suché a rychle se lámou. Pro růst vlasů je důležitý především vitamín B, který velmi potřebuje i naše pokožka. Nezapomeňte ani na vitamíny A a C, díky kterým jsou vlasy pevnější a hustší.

Esenciální oleje pro lesk a hustotu vlasů

Esenciální oleje nejen pro vůni, ale také pro růst vlasů. Stačí si namíchat správný mix olejů a aplikovat na pár minut na pokožku hlavy. Výborný je rozmarýnový, levandulový, tymiánový či jojobový olej. Pravidelná aplikace vám zajistí zdravější vzhled vlasů a podpoří jejich růst. 

Jemná aplikace vlasových přípravků

Bez šamponu to nejspíš nepůjde, důležité je ale vybrat si šampony a kondicionéry, které vlasy nevysušují a nedráždí pokožku hlavy. Pozor také na nadměrné používání šamponu, což opět vede k vysušování, jakož i ke zvýšené tvorbě lupů a ucpávání pórů, někdy až k vypadávání vlasů. Doporučuje se používat šampony bez obsahu parabenů a jiných škodlivin, které pokožce neškodí ani při každodenním používání.

Stejně tak je rozhodující způsob mytí vlasů. Vyvarujte se drhnutí hlavy, místo toho šampon jemně vmasírujte a následně opláchněte vlažnou vodou. 

Zapomínat není třeba ani na hloubkovou výživu a ošetření vlasů kondicionérem. Sáhněte po takovém, který hloubkově proniká do vlasové struktury a vyživuje vlas zevnitř. Je dobré, pokud působí dostatečně dlouhou dobu – alespoň 10 minut a pomáhá také, pokud jsou vlasy zabalené v ručníku, aby se živiny lépe vstřebaly. Nikdy si kondicionér neaplikujte přímo na pokožku hlavy, hrozí totiž, že se zbytečně promastí a dojde k ucpání vlasových folikulů. 

Šetrná vlasová kosmetika s přírodním složením

Platí, že pro zdravý růst vlasů je nejdůležitější, aby byly vyživeny, hydratovány a neznečišťovány chemikáliemi a škodlivými látkami. Nejlepší jsou proto přírodní řešení – domácí vlasové zábaly, masky, kosmetika na vlasy a vlasové vitamíny s nezávadným přírodním složením. 

Extra tip na dlouhé vlasy

Závěrečný tip na krásné a bohaté vlasy pro odvážné. Stačí použít ingredienci, kterou běžně naleznete v kuchyni. Po nanesení šamponu si vlasy zkuste smýt jablečným octem smíchaným s vodou. Posílí to vlasové folikuly a vlasy budou růst rychleji. A komu by překážel octový zápach, může si jej smíchat s oblíbeným esenciálním olejem a je po problému.

Pokud nejste spokojená se svými vlasy, určitě vám doporučujeme kromě výše uvedených tipů naše gumídky s přírodním složením. Vitamíny na vlasy Bloom Hair dodají vašim vlasům sílu, lesk i hustotu a podpoří jejich růst.