Vrať svým vlasům pevnost díky magnéziu

Vrať svým vlasům pevnost díky magnéziu

Trápí vás, že máte slabé vlasy, které nepřiměřeně vypadávají? Možná je za tím absence cenných živin a tělu chybí důležitý minerál.

Jak jste na tom s hořčíkem? Máte dost hořčíku? Kromě únavy, vyčerpání či svalových křečí má jeho nedostatek vliv také na kvalitu vlasů.

Příčiny vypadávání vlasů – chybí vám magnézium?

Co způsobuje vypadávání vlasů u žen? Příčinou může být věk (známý je syndrom FPHL – Female Pattern robbins Loss, jehož výskyt se zvyšuje s přibývajícími léty), geny a dědičnost, zdravotní potíže, hormonální změny, stres, ale také nedostatek vitamínů a cenných látek

Pro vlasy jsou důležité především B vitamíny, minerály a kolagen. Pokud organismu chybí, je nutné je doplnit nejen ve stravě, ale také prostřednictvím výživových doplňků, které vlasy opětovně nabudí a dodají jim ztracený lesk, sílu a vitalitu.

Hořčík pro pevné a silné vlasy

Vlasové folikuly, ze kterých vlasy vyrůstají, potřebují pro pevnost hořčík. Tento minerál je nezbytný pro účinné zastavení vypadávání vlasů a také slouží jako podpora jejich zdravého růstu. Ve vašem jídelníčku by proto neměla chybět zelenina, ovoce, ořechy, semena a celozrnné potraviny. Výborným zdrojem hořčíku jsou banány, datle, brokolice, ananas, mandle, kešu ořechy, hrách, fazole, špenát, tuňák a kuřecí maso. Najdete jej také v některých minerálních vodách.

Příznaky, že tělo potřebuje hořčík

Pokud pociťujete některé z níže zmíněných projevů, zřejmě je nejvyšší čas dopřát si extra dávku magnézia: 

  • únava a vyčerpanost,
  • svalové křeče,
  • trnutí končetin,
  • vypadávání vlasů,
  • ztráta chuti k jídlu,
  • problémy s pamětí a učením se.

Pokud dlouhodobě nepřijímáte dostatek hořčíku, mohou se u vás rozvinout i migrény, poruchy spánku, deprese, řídnutí kostí, ale také diabetes II. typu.

Studie dokazují, že nedostatek hořčíku ovlivňuje nejen fyzickou stránku zdravotního stavu, ale působí i na psychické zdraví člověka. Souvisí to s regulací hladiny vápníku a glutamátu v buňkách, o což se stará právě hořčík. V případě, že jich je v těle přebytek, nastávají zdravotní problémy. Dochází k poškození neuronů, k závratím, zvyšuje se krevní tlak, časté jsou také problémy se srdcem. 

Důležitost hořčíku pro tělo a vlasy

Hořčík je pro zdravý život nezbytností. Odpovídá za svalové stahy srdce, řídí výměnu informací mezi nervovými buňkami a spolupodílí se na více než 300 enzymech lidského organismu.

Hořčík pomáhá při fyzickém výkonu – doplňuje nám energii a bojuje proti únavě. Také přispívá ke snižování hladiny cukru v krvi, čímž prospívá i lidem s diabetem II. typu. Rovněž snižuje únavu a vyčerpání, tím zlepšuje náladu a působí jako prevence proti depresím a úzkostným stavům

Magnézium může zmírnit průběh migrény, ale pomáhá také při běžné bolesti hlavy. Údajně zlepšuje také příznaky premenstruačního syndromu, jako jsou křeče v břiše, únava, podrážděnost či zadržování vody v těle. Nedostatek hořčíku může způsobit řídnutí kostí, je-li jej však dostatek, pomáhá hustotu kostí zvýšit.

Kolik hořčíku je akorát?

Podle statistik trpí nedostatkem hořčíku asi polovina populace. Je proto velmi důležité dát si na jeho příjem pozor. Získávat jej lze nejen ze stravy, ale také ve formě doplňků výživy.

Doporučená denní dávka hořčíku je 350 mg, avšak během těhotenství, kojení a také s přibývajícím věkem je nutné dávky zvýšit.

Hořčík a krásné zdravé vlasy

Každá žena chce pro své vlasy to nejlepší. Podpořit růst vlasů a vyživit kořínky, snížit vypadávání

a dodat jim lesk a zdraví. Kdo by po tom netoužil? Naštěstí je to jednodušší, než se zdá. Stačí vyzkoušet Bloom robbins – přírodní vitamíny na vlasy. Bloom robbins jednorožcové gumíky jsou navíc velmi chutné, takže se nemusíte trápit s nepříjemným polykáním tablet či velkých kapslí. 

Pro těhotné a kojící ženy, které trápí vlasové problémy a nedostatek hořčíku, jsou vhodné vitamíny pro maminky ve formě sladkých gumíků. Ke zdravým krásným vlasům se tak dopracujete chutnou formou a se stoprocentním účinkem.