10 tipů pro vysněné vlasy

10 tipů pro vysněné vlasy

1. Nemyjte si je každý den

Zbytečně tím vlasy namáháte. Je těžké odvyknout si, ale vyzkoušejte jít na to postupně - nejdříve jednou za dva dny, pak jednou za tři. Podle odborníků si prý stačí mýt vlasy dvakrát týdně, nechat je volně uschnout a rozčesat hřebenem se širokými zuby.

2. Zapomeňte i na časté fénování

Co asi dělá teplý vzduch, resp. sušení vlasů fénováním? Správně, vysuší je a „díky“ tomu máte pak roztřepené konečky vlasů. 

3. Do postele jen v suchu

Nespěte s mokrými vlasy. A natož s vlasy smotanými v drdolu, to je čisté peklo, koledujete si o lámání vlasů.

4. Co sníte se projeví na vaší hlavě

Doplňte živiny, abyste měli vlasy krásné, zdravé a lesklé. Omezte příjem cukrů a bílé mouky a dodejte tělu vitamíny, hlavně vitamín D, C, vitamíny skupiny B. Vitamín C najdete například v brokolici, paprice, jahodách či citrusech. Vitamín B7, tedy biotin ve vajíčkách, ořechách, v mléce, v rybízu či malinách.

5. Nestresujte se

Ano, i stres může mít vliv na kvalitu vlasů. Že špatný, to vám nemusíme říkat. Doporučujeme relax, jakýkoliv.

6. Hýbejte se

Dokonce i pohyb má vliv na to, jak vypadají naše vlasy. Dokáže pomoci v boji proti stresu, který může být příčinou pomalého růstu vlasů. Stačí i procházka, jízda na kole, bruslích, cokoliv, co vás baví.

"Dopřejte svým vlasům živiny, aby byly krásné, zdravé a silné."

7. Vyzkoušejte komplex vitamínů

Ať už si vyberete z kapslí nebo z chutných a voňavých gumídků, vězte, že pro své vlasy uděláte opravdu dobře. Vitamíny BLOOM ROBBINS totiž obsahují perfektně vyváženou kombinaci vitamínů, minerálů, aminokyselin a dalších složek, které vám dopomohou k vysněným vlasům. Navíc jsou bez lepku, bez laktózy, netestovány na zvířatech a jednorožcové gumídky jsou navíc i vegetariánské. Vyzkoušejte a pomozte svým vlasům vyrůst do krásy a zároveň zdraví.

8. Dopřejte si masku

Například z avokáda. Smíchejte avokádo, vaječný žloutek a trochu medu. Naneste na půlhodinku na vlasy, pořádně omyjte, nechte vlasy vyschnout. Budou jako znovuzrozené.

9. Vyspěte se

Alespoň osm hodin denně. Protože největší relax a nastartování regeneračních procesů v těle probíhá právě během spánku. Takže, umýt zuby, vyčurat, očesat a spát :) 

10. Chraňte je před sluncem

Vlivem teplejšího vzduchu a slunečního záření se vlasy vysušují, a tím pádem se později i lámou. V létě nechraňte tedy SPF krémy jen svou pokožku, ale pořiďte si i přípravky na vlasy a klobouk.