Efektivní tipy pro rozčesávání vlasů

Efektivní tipy pro rozčesávání vlasů

Rozčesávání vlasů, obzvláště dlouhých nebo kadeřavých, je pro mnohé ženy velkým trápením. Není divu, že hledají různé cesty a způsoby, jak si to usnadnit a při česání každý den netrpět.

 

Jak rozčesat vlasy rychle a bez bolesti? Naštěstí existují účinné způsoby, jak se zbavíte uzlů ve vlasech jednou provždy. Používejte správné kartáče a stylingové přípravky pro lepší rozčesávání. A co dalšího ještě funguje na rozčesávání vlasů?

Správná technika česání vlasů

 Lehké rozčesávání dlouhých vlasů – to není jen o správných kosmetických přípravcích a kartáči na vlasy, ale důležitá je také správná technika česání. Chcete-li se vyhnout škubání vlasů a zbytečné bolesti, začínejte vždy od konečků a postupně přecházejte výš až ke kořínkům. Vlasy rozčesávejte vždy pramínek po pramínku.

 

V případě, že jste to dosud dělali přesně naopak, nedivte se, že si vlasy při česání často vytrháváte a uzly vám dokonce vypadávají. To, že to není vůbec příjemné, snad ani není třeba zdůrazňovat.

Je vhodné česat vlhké vlasy?

Na téma, zda je správné česat mokré, nebo výhradně suché vlasy, už bylo napsáno mnoho. A pravdou je, že v této oblasti stále panují rozdílné názory. Nezbývá vám tedy nic jiného, než se nechat inspirovat pozitivními zkušenostmi jiných. Mnohým se osvědčilo rozčesávání vlhkých vlasů, které jsou vysušeny ručníkem. Vlasy vysušené bez jakéhokoli mechanického zásahu se však zamotávají, následkem čehož je složité rozčesávání zamotaných vlasů a jejich trhání.

 

Postup vysušení vlasů je jednoduchý. Umyté vlasy, ze kterých šetrným způsobem vymačkáte přebytečnou vodu, stačí jemně masírovat ručníkem. Pozor, vyhněte se silnému tření a mnutí vlasů, tím se vlasy zbytečně ničí!

Sušení vlasů fénem?

 Jak rozčesat zauzlené vlasy? Pomáhá jim sušení fénem? To, že je fénování pro vlasy škodlivé, už neplatí. Velice záleží na tom, jakým fénem si vlasy vysušíte. Moderní fény jsou, na rozdíl od jejich předchůdců, šetrnější a účinnější. Navíc vysušením se dovnitř vlasu lépe a rychleji vstřebají vlasové přípravky, proto fény rozhodně nezatracujte.

 

Kvalitní fén se vám bude hodit i před spaním, když nechcete jít do postele s mokrou hlavou. Stačí několik minut fénování a je po problému s ranním rozčesáváním zauzlených chomáčů. Věděli jste, že i tření vlhkých vlasů o polštář je poškozuje a zhoršuje jejich kvalitu?

Praktické rozčesávače na vlasy

 Tipů na rozčesávání vlasů je nepočítaně. Ale které skutečně fungují? Ke správné technice česání
a k sušení vlasů kvalitním fénem ​​doporučují vlasoví odborníci přidat také sprej na rozčesávání vlasů, který je skvělým řešením. Je to jednoduché, jen si do vlasů nastříkáte dostatečné množství spreje a rozčešete je. Pomůže také kartáč na rozčesávání a je po starostech.

 

Proč musíte mít rozčesávač vlasů?

 

  • Usnadní česání.
  • Brání zamotání vlasů.
  • Vlasům dodá lesk, výživu a vůni.
  • Chrání vlasy před poškozením.
  • Je ideální také pro česání vlnitých a kudrnatých vlasů.
  • Stop krepatění vlasů.

Jak na jednodušší rozčesávání vlasů

 Kromě sprejového rozčesávače na vlasy přispívá k bezbolestnému rozčesávání vlasů také používání vhodného kondicionéru – ideální je takový, který uhlazuje otevřené vlasové vlákno.

Pomáhají také masky na vlasy, vlasové balzámy a přírodní oleje, které viditelně zlepšují stav vlasového vlákna, a tedy i rozčesávání vlasů.

 

Pokud jde o kartáče a hřebeny, doporučuje se česat spíše větším kartáčem s přírodními štětinami, případně hřebenem se širokými zoubky.