Jak bojovat s jarním vypadáváním vlasů?

Jak bojovat s jarním vypadáváním vlasů?

To se však ne s naprostou jistotou dá říci o našich vlasech.
Určitě si už každá žena všimla, že na jaře její vlasy jaksi řídnou. Namísto vypadlých 50 až 100 vlasů denně můžeme zaznamenat mnohem vyšší ztráty.



Co je příčinou tohoto jarního vypadávání vlasů?


Cyklus vlasu je velmi zajímavý proces, který je složen ze tří fází. Ve stejném vlasovém folikulu (váčku) se střídá období aktivního růstu (anagen), s krátkou přechodnou fází (katagen). Tento cyklus uzavírá tvz. klidové období, které se nazývá telogen. Jelikož vlasový folikul není schopen nepřetržité produkce vlasů, v tomto období už vlas neroste a je předurčen k vypadnutí. Následně se v dané folikulu opět začne tvořit nový tvz. anagenní vlas.


Pokud bychom tyto fáze přirovnali k ročním obdobím, tak například v zimě se naše vlasy nacházejí v růstové (anagenní) fázi, kdy mají přirozeně ochraňovat hlavu před chladem, tedy vlasy jsou hustší. Naopak na jaře přecházejí naše vlasy do klidové fáze, na jejímž konci nastává k citelně většímu úbytku vlasů.


Vypadávání vlasů však není ovlivněno pouze vlasovým cyklem. Ztrátu vlasů může ovlivnit také nedostatek slunečního záření, se kterým souvisí nízké množství vitamínu D v těle. Neposledním z důvodů může být také stres, věk, hormonální změny či genetika. I když vypadávání vlasů nedokážeme zastavit, umíme zdraví našich vlasů výrazně dopomoci.


Náš Bloom Hair tým neustále pracuje na tom, aby svými produkty uměl vykouzlit úsměv na tváři každé ženě či muži, který sáhne po Bloom Hair kapslích nebo gumících.




V čem jsou Bloom Hair vitamíny výjimečné?


Biotin, kolagen, kyselina hyaluronová, aminokyseliny, vitamíny a stopové prvky jsou klíčovými složkami, které příznivě ovlivňují růst vlasů a najdete je v našich Bloom Hair kapslích. Právě biotin dokáže velmi účinně bojovat proti vypadávání vlasů. Kromě toho zpomaluje šedivění a další projevy stárnutí.


Nejlepším pomocníkem na podporu regenerace vlasů je zase kolagen. Jeho unikátní vlastnosti se ještě zvyšují kombinací s kyselinou hyaluronovou, kdy pozitivně působí na hydrataci a obnovu struktury pokožky a okolí vlasového folikulu. Společně podporují činnost krevních cév v pokožce, což umožňuje lepší difúzi živin do folikulu. Výsledkem jsou tedy hydratované, zdravější a pevnější vlasy.


Aby mohli v našem těle hrát jednotlivé vitamíny a stopové prvky svou roli, často potřebují být v určitých kombinacích. Jednou z klíčových složek je přítomnost vitamínu C, který je nejen silným antioxidantem, ale také zvyšuje vstřebatelnost kolagenu v našem těle. Ke významné antioxidační aktivitě výrazně přispívá i selen, který navíc příznivě působí proti lupům.



Svěží ovocná chuť našich Bloom Hair gumíků vám zase zaručí, že už si nebudete umět představit den bez nich. Ve dvou gumících denně naleznete až 5 mg biotinu, což odpovídá 10 204% RVH za den.
V našich Bloom Hair vitamínech na vlasy naleznete kromě těchto všech složek i vitamín D. Tento vitamín je potřebný pro absorpci vápníku v těle, který je důležitý pro zdraví vlasových folikulů. Ve společné kombinaci podporují buňky, které tvoří zdravé vlasy, které nevypadávají.

Zní to výborně však? Proto může být dnešní den ten, kdy se rozhodneme udělat co nejvíc pro zdraví našich vlasů. Bloom Hair kapsle či gumíky vám pomohou nejen doplnit potřebné vitamíny, ale při pravidelném užívání i zazářit. Jak jednou řekla Marilyn Monroe „Jsem rozhodně žena a užívám si to“.