Mezoterapie vlasů: Pomáhá proti vypadávání vlasů?

Mezoterapie vlasů: Pomáhá proti vypadávání vlasů?

Vlasové problémy máme téměř všichni. Někoho trápí roztřepené konečky, jiné rychle se mastící vlasy a mnozí nevíme, co s extrémním vypadáváním vlasů. Problémy vypadávajících vlasů trápí ženy i muže, přičemž příčiny jsou různé – často je za tím genetika, velký stres či zdravotní potíže.

Každopádně řešení vlasových problémů existují a je jen na vás, jestli po nich sáhnete. Kromě zvýšené dávky vitamínů na vlasy stojí za pokus i mezoterapie vlasů.

Vlasová mezoterapie

Vlasová mezoterapie je účinná moderní metoda, která je určena k obnově vlasové struktury a pokožky hlavy. Jedná se o proceduru, která je primárně zaměřena na boj proti vypadávání vlasů. Slouží k oživení vlasových kořínků. 

Vlasová mezoterapie způsobí to, že vlasy ožijí, získají ztracený lesk a pružnost. Zabraňuje také jejich opětovnému lámání, třepení a vypadávání, takže slouží i jako efektivní prevence.

Největší výhody vlasové mezoterapie

  • Zastavení vypadávání vlasů,
  • revitalizace a regenerace vlasových kořínků,
  • obnovení růstu vlasů,
  • stop lámavým a roztřepeným konečkům,
  • komplexní výživa vlasů a pokožky hlavy.

Aplikace mezoterapie vlasů

Vlasová mezoterapie je metoda, jejíž profesionální aplikaci zajišťuje lékař. Ten do pokožky hlavy injekčně aplikuje speciální přípravek s obsahem účinných látek – minerály, aminokyseliny, růstové faktory a vitamíny skupiny B. Jedná se tedy o multivitaminové mezosérum, které se vstříkne přímo do mezodermis – vrstvy kůže, kde jsou vlasové cibulky a krevní cévy. Mezosérum obsahuje vitamíny, stopové prvky, protizánětlivé látky a antioxidanty, které následně zabraňují opětovnému vypadávání vlasů a obnoví růst vlasů. 

Aplikace probíhá prostřednictvím mezoterapeutické pistole, která má 5 tenkých jehliček. Dokonale se jí sleduje hloubka vpichu i množství aplikovaného séra. Podtlakový režim aplikace a anestetika podaná před ošetřením garantují, že je to téměř bezbolestné. 

Výsledky vlasové mezoterapie jsou patrné již měsíc po první aplikaci. Pro stoprocentní účinek léčby je nutno absolvovat několik ošetření. Průměrně se vypadávání vlasů zastaví po pěti sezeních a po deseti ošetřeních začínají vlasy opět růst.

 

Zázračný roztok pro mezoterapii vlasů

Mezoterapie vlasů je injekční ošetření pokožky hlavy, během kterého se do vlasů opakovaně vstříkne speciální přípravek. Jedná se o „zázračný roztok“, který obsahuje komplex růstových faktorů.

  • Koenzym Q10 – posiluje vlas, stimuluje růst vlasových folikulů a produkci zdravého vlasu, podporuje krevní cirkulaci pokožky hlavy a tvorbu cév, jakož i zvýšení přísunu živin do folikulů.
  • Kyselina hyaluronová – má silný hydratační účinek.
  • Peptid mědi – snižuje hladinu testosteronu ve vlasovém folikulu, díky čemuž bojuje proti vypadávání vlasů (např. při alopecii, a to stejně účinně u mužů i u žen).

 

Čemu se po vlasové mezoterapii vyhnout?

Po každém ošetření se doporučuje neumývat si vlasy minimálně další jeden den. Dobře uděláte, pokud vlasy ošetříte účinnými séry a tonikem a chybět by neměly ani výživové doplňky pro podporu růstu vlasů.

Nezapomínejte, že pro dosažení stoprocentního účinku vlasové mezoterapie je důležité vybrat si odborníka, který skutečně ovládá tuto metodu. A také myslete na to, že jedno sezení vám stačit nebude. Je vhodné absolvovat alespoň 6 až 8 ošetření v přiměřených časových rozestupech, ať výsledek vlasové terapie opravdu stojí za to. Jen tak se problémů s vypadáváním vlasů zbavíte jednou provždy.