Kokosová voda a její účinky na vlasy

Kokosová voda a její účinky na vlasy

Mít krásné a zdravé vlasy je snem každé ženy (a většiny mužů). Proto neváhejte vyzkoušet všechny dostupné způsoby, jak si dopomoci k bohaté husté hřívě. Jedním z účinných pomocníků pro vyživené a lesklé vlasy je také kokos – přesněji kokosová voda.

Jaké jsou účinky kokosové vody a proč je obrovským zdravotním benefitem pro vlasy? 

Cenné složky kokosové vody na vlasy

Voda, která se nachází uvnitř kokosu, je bohatá na mnoho cenných živin – obsahuje vitamíny, minerály, aminokyseliny a fytohormony. Díky těmto složkám pomáhá vlasy a pokožku hlavy účinně hydratovat, a to bez jakékoli zátěže. Hodí se zejména na slabé, jemné a mastné vlasy, kterým lipidy
v ní obsažené dodávají přirozenou lehkost a vysněný objem

Proces získávání kokosové vody

Kokosové mléko se získává ze zralých kokosových ořechů, zatímco kokosová voda z mladých zelených kokosových ořechů. Je přirozeně čirá. Kokosová voda je skvělým antioxidantem. Obsahující cytokininy pomáhají regulovat růst a rozdělování buněk. Kyselina laurová zase vyrovnává pH pokožky a udržuje ji hydratovanou, čímž minimalizuje její stárnutí. 

Přípravky na vlasy s cennými výtažky z kokosové vody ochraňují vlasy před poškozením a zároveň zmírňují dopady častého používání stylingových produktů a fénu či žehličky na vlasy. Kokosová voda v kosmetice a výživových doplňcích obsahuje antioxidanty a ošetřuje vlasová vlákna.

Klíčové účinky kokosové vody

  • Kokosová voda podporuje růst buněk – je účinným způsobem, jak udržet zdravé vlasové folikuly a dosáhnout celkové revitalizace vlasů.
  • Kokosová voda proniká hluboko dovnitř vlasu – patří k přírodním protizánětlivým látkám (odstraňuje lupy, vyrážky a svědění pokožky hlavy).
  • Oprava a regenerace poškozených vlasů.
  • Posílení a zpevnění vlasové struktury.
  • Pro extra hebkost a jemnost vlasů.

Kokosová voda účinkuje zevnitř i zvenčí

Kokosová voda pomáhá při hubnutí, protože potlačuje chuť k jídlu a navozuje pocit sytosti. Pomáhá jako prevence poruch trávení. Doplňuje do těla elektrolyty důležité např. pro stavbu kostí, zubů, je cenná pro svaly a imunitní systém

Také citelně zvlhčuje a rozzařuje pokožku. Citlivou pleť s akné krásně vyčistí, zvlhčí a tónuje. Stačí smíchat 2 čajové lžičky kokosové vody a šťávu z poloviny citronu, nanést na 20 minut na pleť a umýt. Kokosová voda pomáhá léčit zanícená místa na pokožce – má antivirové, antimikrobiální
a antifungální vlastnosti. Lze ji aplikovat přímo na pokožku nebo ji přidat do koupele.

Dokonale odstraní také voděodolný make-up, zbaví pleť nečistot, které se na ní za celý den stihly usadit, a krásně zvlhčí pokožku. Při pravidelném používání dodává pleti přirozenou hydrataci, vitamíny a minerály, díky čemuž je pokožka jemná a hladká.

„Kokos pomáhá obnovit vlasovou strukturu, dodává vlasům lesk a vyživuje vlasovou pokožku.“

Domácí kokosový balzám na vlasy

Udělejte otvor do kokosového ořechu a nechte odtéct kokosovou vodu. Z kokosu vydlabejte bílou dužinu, omyjte ji a nakrájejte na drobné kousky. Následně je rozmixujte v mixéru a přidejte získanou kokosovou vodu. Nechte odstát půl hodiny. Získanou směs přelijte přes sítko a výsledný domácí kokosový balzám nanášejte na vlasy.

Vychytávky, co s kokosovým olejem v koupelně

  • Kokos zvláčňuje suché ruce a kůži kolem nehtů.
  • Zjemnění popraskaných rtů – stačí na ně nanést trochu kokosového oleje.
  • Kokosový olej jako účinný přírodní odličovač.
  • Komplexní výživa celé pokožky.
  • Obnova ztraceného lesku vlasů – pár kapek kokosového oleje naneste na roztřepené vlasové konečky a výsledek v podobě zářivého účesu je na světě.

Krásné a zdravé vlasy s pomocí kokosu

Doplňujte si cenné přírodní složky i zevnitř, vyzkoušejte kapsle Bloom Robbins, které obsahují kromě jiných důležitých složek také kokosovou vodu. Coco Mineral je práškový extrakt z kokosové vody obsahující přírodní cukry a má vysoký obsah elektrolytů, které hydratují celé tělo a suché vlasy. Kokos pomáhá obnovit vlasovou strukturu, působí proti lámání a vypadávání vlasů, dodává vlasům lesk a vyživuje vlasovou pokožku.