Kokosový olej a jeho vliv na vlasy: Jaké zázraky dokáže?

Kokosový olej a jeho vliv na vlasy: Jaké zázraky dokáže?

Pečovat o vlasy vyžaduje víc než jen umýt je šamponem dvakrát do týdne. Nemělo by být ničím výjimečným používat i balzámy, séra a přírodní oleje na vlasy, které je přirozeně vyživí, dodají lesk a působí blahodárně na pokožku hlavy.

Zkoušeli jste už kokosový olej? Vyzkoušejte jeho jedinečné účinky a budete příjemně překvapeni, co všechno s vlasy dokáže. Nevěříte? My vás přesvědčíme o jeho síle.

Tajemství kokosového oleje na vlasy

Je paradoxem, že čím více vyspělou společností jsme, tím častěji se vracíme k přírodě. Není divu, najdeme v ní množství zapomenutých zázraků, které dokonale působí na krásu a zdraví pleti i vlasů. 

Přírodní kokosový olej na vlasy je toho jasným důkazem. Někdy opravdu stačí vnímat svět kolem sebe a nechat se inspirovat tím, co funguje už stovky let. Jako třeba domorodci z tropických oblastí, kteří mají nádherně lesklé a zdravé vlasy, a to i bez návštěvy drahých salonů a bez používání exkluzivní kosmetiky. Není třeba za tím hledat něco zvláštního. Tím „zázrakem“ je pouze přírodní kokosový olej, kterým se natírají. Vědí o jeho skvělých účincích na celé tělo, a to zvenčí i zevnitř. 

Příznivé účinky kokosového oleje na vlasy

Věděli jste, že kokosový olej je vůbec prvním rostlinným olejem, který lidé začali používat? Zřejmě na tom něco bude, a proto je důležité zaměřit pozornost na všechny příznivé účinky kokosového oleje na vlasy: 

Posiluje a hydratuje vlasy.

Účinně zachovává vlhkost ve vlasech, výsledkem čehož jsou zdravější, silnější a lesklejší vlasy.

Antibakteriální účinky kokosového oleje

Jistě oceníte i antibakteriální účinky kokosového oleje. Ty spolu s obsahem cenných živin chrání vlasy a pokožku hlavy před virovými infekcemi. 

Stop předčasnému šedivění

Pravidelným užíváním přírodního kokosového oleje zpomalíte šedivění vlasů. 

Své vlasy ochráníte před UV zářením

Přirozený ochranný faktor kokosového oleje pomáhá vlasy chránit před silným sluncem, a to zejména v horkých letních dnech.

Proč kokosový olej na vlasy?

Kromě výše zmíněných příznivých účinků jsou zde i další ohromné výhody pro vlasy, které se pravidelným používáním kokosového oleje zaručeně dostaví. 

 

Použití kokosového oleje na vlasy 

Ideálním způsobem, jak kokosový olej aplikovat na vlasy, je vetřít jej přímo ke kořínkům, respektive až na pokožku hlavy. Následně vlasy pročešte, aby se olej rozmístil po celé délce vlasů.

Před aplikací je dobré kokosový olej na vlasy mírně zahřát a následně dobře vmasírovat do vlasové pokožky. Nejlepších účinků dosáhnete, pokud ho necháte na hlavě působit po celou noc a ráno si jej umyjete šamponem.

 

Další možnosti využití kokosového oleje na vlasy

  • Náhrada kondicionéru – nejprve použijte šampon, který smyjte, a poté na mokré vlasy aplikujte kokosový olej. Nanášejte jej do středu hlavy a postupně přecházejte až ke konečkům. Nechte působit a opláchněte.
  • Ošetření po umytí vlasů – po použití šamponu a kondicionéru si na vlasy naneste kokosový olej jako extra krok v rámci vlasové péče. Zajistí vám to zvýšenou ochranu vlasů před poškozením a lepší rozčesávání.
  • Před mytím vlasů – zkusit můžete také nanášení kokosového oleje na vlasy za sucha, ještě před umytím.