Svěží masky na vlasy pro nádherný lesk a extra výživu

Svěží masky na vlasy pro nádherný lesk a extra výživu

Pro krásné lesklé vlasy bychom udělali všechno! Na tom se jistě shodneme. A stejně tak i na tom, že pokud to jde, dopřejeme vláskům extra péči. Přitom to nemusí být drahé a exkluzivní. Ty největší poklady pro lesk a výživu vlasů naleznete také u vás v kuchyni.

Co vy a domácí recepty? Vyzkoušíte tentokrát „ukuchtit“ i něco jiného – například masku na vlasy? Tady je pár skvělých receptů na domácí vlasovou masku, která spolehlivě účinkuje.

Domácí masky pro lesklé a vyživené vlasy

Přírodní domácí masky na vlasy jsou garancí výživy a regenerace vlasů a pokožky hlavy, a to od kořínků po konečky. Nejlepší na tom je, že jejich výroba je levná, rychlá a velmi jednoduchá, proto by byla škoda to nevyzkoušet. Pustíte se do toho?

Vlasová maska ze zeleného čaje

Zelený čaj je univerzálním lékem, který ocení i vaše vlásky. Antioxidanty, které obsahuje, bojují proti vypadávání vlasů a posilují vlasy zevnitř. 

Vitamin B – panthenol zase pomáhá proti třepení vlasů a zjemňuje je. Pravidelné pití zeleného čaje je tedy cestou ke krásnějším a hustším vlasům, jelikož pomáhá stimulovat růst zdravých vlasů.

V případě, že si odvar ze zeleného čaje nanesete přímo na vlasy, které si zabalíte do potravinové fólie a ručníku, necháte působit několik hodin a na závěr je umyjete, výsledky se zaručeně dostaví.

Vajíčka a vlasy – to jde k sobě!

Maska z vajec je oblíbená a účinná. Lze ji aplikovat na všechny typy vlasů a řeší různé vlasové problémy – suché, lámavé i mastné vlasy. Důležité je však umět použít tu správnou část vajíčka. Na normální vlasy nechte působit celé vejce, suchým vlasům pomáhá žloutek a mastným naopak bílek. Lze je kombinovat i s dalšími vyživujícími ingrediencemi, jako je med, citron a olivový olej. Jednotlivé složky spolu smíchejte, dokud nevznikne pěna. Masku naneste na vlasy i pokožku hlavy, přikryjte a nechte působit přibližně půl hodiny. Potom opláchněte vlažnou vodou a vlasy promyjte šamponem. 

A jak používat masku na vlasy? Pro viditelný efekt aplikujte masku alespoň dvakrát do týdne.

Pivo pro lesk vlasů

Slad a chmel v pivu obsahují cenné proteiny, které regenerují vlasy a dodávají jim ztracený lesk. Také působí proti lámavosti vlasů a jiným poškozením. Smíchejte půl sklenice piva s vajíčkem a čajovou lžičkou oleje. Vlasy zabalte (nejlépe do fólie a ručníku) a nechte masku působit. Po půl hodině ji dobře vymyjte a vlasy nechte volně vysušit.

Citronová vlasová maska

Citron zbavuje vlas přebytečného mazu, což je vítaná pomoc pro lidi s rychle se mastícími vlasy a lupy. Dejte si však pozor na zesvětlovací účinek kyseliny citrónové, proto citrón vždy smíchejte s vodou v poměru 1:2.

Banánová maska

Banánová maska na vlasy má skvělé hydratační vlastnosti. Navíc vlasy posiluje a zabraňuje jejich třepení. Sacharidy, draslík, železo a vitamíny A, E a C jsou dobré pro suché vlasy, posilují vlasové folikuly a vyživují pokožku hlavy. 

Masku si připravíte velmi jednoduše – stačí jeden zralý banán, který umixujte na pastu spolu se 2 lžícemi olivového nebo kokosového oleje, trochou medu a jogurtem či mlékem. Směs si naneste na vlasy od kořínků po konečky, vlasy zabalte do ručníku a nechte masku působit minimálně 30 minut. Potom masku důkladně vymyjte a vlasy si umyjte šamponem.

Avokádo ve vlasech

Maska na vlasy z avokáda vlasy hydratuje a hloubkově vyživuje. Zejména suché a drsné vlasy budou díky její pravidelné aplikaci jemnější, měkčí a zabráníte tím i  vypadávání vlasů. Avokádo působí také antibakteriálně, čímž chrání pokožku hlavy a vlasy před vznikem kožních onemocnění. Na masku z avokáda budete potřebovat jedno zralé avokádo, žloutek a citrónovou šťávu. Všechny suroviny spolu mixujte, dokud nevznikne hladká, lehce roztíratelná pasta. Masku nanášejte na vlhké vlasy až ke kořínkům. Následně vlasy zabalte a nechte působit přibližně 20 minut. Stačí už jen důsledně opláchnout studenou vodou a na závěr vlasy dobře umýt šamponem.

Pro viditelné výsledky doporučujeme masku aplikovat jednou týdně.