Expresní pomoc pro suché vlasy bez lesku

Expresní pomoc pro suché vlasy bez lesku

S vlasy jsou bohužel spojeny i nekonečné problémy, které s nimi máme! I vás zlobí suché, polámané konečky a o lesku si můžete nechat jen zdát?

Pokud i vy patříte mezi lidi, které dlouhodobě trápí suché vlasy, neztrácejte naději. Správná vlasová péče dokáže hotové zázraky, a to i s geneticky suchými vlasy. Stačí obnovit přirozenou strukturu vlasu a dodat mu ztracené živiny. Tak co, zkusíte to?

Jak předejít suchým vlasům

Suché lámavé vlasy jsou do jisté míry otázkou dědičnosti, avšak mnohé škody si na vlasech pácháme sami. Myjeme je příliš často a nesprávnými šampony, používáme přehnaně mnoho stylingových přípravků a vlasy nadměrně vysušujeme každodenním fénováním či žehlením. Doporučujeme vyvarovat se mytí vlasů horkou vodou. Ani neustálé nošení čepice, copu nebo drdolu nedělá vlasům dobře a může to být příčinou jejich namáhání a vypadávání.

V neposlední řadě vlasům škodí hektický životní styl, stres a nezdravá strava.

Nezapomínejte také na to, že mytí vlasů má svá jasná pravidla. Šampon se nenanáší až ke konečkům, protože je to vysušuje. Oproti tomu kondicionér se ke konečkům nanáší. Pozor ale na vlasové kořínky, tam nepatří!

Užitečné rady, co na suché vlasy

Co na suché vlasy bez lesku a života? Pokud si osvojíte několik základních pravidel, konečně se zbavíte problémů s vysušováním vlasů.

  • Pravidelné zastřihování konečků velmi suchých vlasů.
  • Stop každodennímu mytí vlasů – pokud si vlasy myjete příliš často, ztrácí se maz, který přirozeně chrání pokožku hlavy a ovlivňuje hydrataci a pružnost vlasů.
  • Používejte hydratační přírodní šampony určené pro suché vlasy – ideální jsou vlasové přípravky s obsahem vyživujících olejů (arganový, kokosový, avokádový či olivový).
  • Skvělým tipem pro suché vlasy jsou také bezoplachové kondicionéry.
  • Zvykněte si používat také masku na vlasy – jde o cennou regeneraci a hydrataci vlasů po umytí (zkuste to jednou týdně a pro lepší výsledek nechte masku na vlasech působit celou noc).
  • Nezapomínejte na pravidelné doplňování výživových doplňků a vitamínů, které vlasy posílí zevnitř – pro vlasy je obzvláště cenný zinek, selen a železo.

Pozor na vysoušení vlasů během dovolené

Extra rizikem pro vlasy je letní dovolená u moře. Slaná mořská voda, ale také chlór z bazénů vlasy nadměrně vysušují, a proto je během dovolené nutné suché vlasy neustále oplachovat čistou vodou. Také si nezapomeňte přibalit speciální přípravky pro posílení a okamžitou regeneraci vlasů.

Domácí triky, jak vyživit suché vlasy

Kromě dostupných produktů na extra suché vlasy si můžete zkusit udělat domácí masku na vysušené a lámavé vlasy. Stačí pár surovin, které jistě bez problémů najdete ve vaší kuchyni.

Vyzkoušejte banánovou masku a hořčicový zábal pro lesklé vlasy, větší objem a konec mastnoty.

Na banánovou masku budete potřebovat:

  • banán,
  • lžičku olivového oleje,
  • lžíci medu.

Postup přípravy a způsob nanášení masky:

Olivový olej s medem zahřejte. Následně k nim přidejte rozmačkaný banán a vše spolu smíchejte. Masku nanášejte na vlhké vlasy a nechte působit 20 minut. Pro dokonalý efekt si vlasy zabalte do ručníku. Následně si masku důsledně vypláchněte a vlasy omyjte hydratačním šamponem. 

Na hořčicový zábal si připravte plnotučnou hořčici, kterou si vetřete do vlasů. Nechte ji působit alespoň půl hodiny. Opět je dobré, aby byly vlasy zabaleny do ručníku. Po uplynutí doby působení zábal z vlasů dobře vymyjte.