Návod, jak používat kondicionér na kudrnaté vlasy

Návod, jak používat kondicionér na kudrnaté vlasy

Kudrnaté vlasy si zaslouží extra vlasovou péči. Je důležité používat vhodný šampon, kondicionér a stylingové přípravky. Obzvlášť kondicionér rozhodně nevynechávejte, protože dokáže

s kudrnatými vlasy hotové zázraky. Jen jej musíte správně použít. Jak často používat kondicionér? Je nutné jej pokaždé oplachovat? A podle čeho si vybrat ten správný kondicionér pro kudrnaté vlasy?

Extra péče o kudrnaté a vlnité vlasy

Kudrnaté a vlnité vlasy jsou nádherné, působí divoce a nejedna žena touží po takové hřívě. Ale pouze do momentu, kdy zjistí, jak je náročné udržet si tyto vlasy zdravé. Kudrnaté vlasy mají totiž sklon rychle se vysoušet a lámat, proto je nezbytné jim zajistit extra vlasovou péči. Tou jsou hydratační produkty určené speciálně pro vlnité a kudrnaté vlasy bez nežádoucí zátěže.

Rovněž rutina v podobě mytí a úpravy kadeří je jiná než u rovných vlasů. Kudrny si žádají šampony a kondicionéry na kudrnaté vlasy a chybět by neměly ani vlasové masky, oleje a zábaly, které vlasy hloubkově vyživí a posílí.

Pokud jde o finální úpravu kadeří, používejte stylingové přípravky určené pro tento typ vlasů, jinak hrozí jejich nadměrné vysušování a ničení. Doporučujeme sáhnout po fixačních sprejích a pěnách. Ty vlasy vytvarují podle vašich požadavků a ponechají jim vzdušnost. Pokud toužíte kudrny trochu „zkrotit“, sáhněte po uhlazujících produktech, které husté vlasy udrží pohromadě.

Kondicionér pro dokonalé kudrny

Všechny ženy sní o krásných, lesklých vlnách. Avšak docílit efektu zdravých a bohatých kudrlin je náročnější, než se může zdát. Přirozené kudrny, ale i natočené vlasy je totiž náročné rozčesat a následně upravit do podoby, se kterou se dá vyjít ven. Kudrnaté vlasy jsou často krepovité a při špatné úpravě vypadají příliš divoce. 

Proto to bez kvalitního šamponu a kondicionéru nezvládnete. Nejlepší kondicionér na vlasy, které se přirozeně vlní, zaručí, že kromě lesku budou vlasy jemnější a jednoduše je rozčešete. Výbornou pomůckou pro snadné rozčesávání kadeří jsou také hydratační spreje na vlasy. Nezapomínejte ani na ochranu vlasů před UV zářením a znečištěním.

Typy kondicionérů na kudrnaté vlasy 

Rozlišujeme dva základní druhy kondicionérů – ty, které se z vlasů oplachují, a bezoplachové kondicionéry. Oplachové kondicionéry se na vlasy nanášejí hned po umytí šamponu, zatímco bezoplachové druhy jsou dostupné ve formě sprejů či balzámů a lze je nanést na vlasy prakticky kdykoli a kdekoli.

Kondicionéry lze rozdělit také podle vlasového problému, k jehož řešení jsou určeny. K dispozici máme produkty na zničené konečky, kondicionéry na suché vlasy, na obnovení vitality vlasů, na barvené nebo rychle se mastící vlasy.

Správné používání kondicionéru na vlasy

Jak používat kondicionér na vlasy? Kondicionér se nanáší po celé délce vlasů, avšak ne zcela ke kořínkům. Pozor i na jeho množství! Zbytečně mnoho přípravku může vlasy zamastit a ubrat jim na objemu. 

Důležité je nechat kondicionér působit dostatečně dlouho, aby stihl proniknout do vlasové pokožky. Následně se dobře vymyje (samozřejmě bezoplachový kondicionér se nevymývá).

Co se týče frekvence používání kondicionérů na vlnité a kudrnaté vlasy, nejvhodnější je použít je jednou až dvakrát týdně. Častější používání kondicionéru vlasy oslabí a zapříčiní jejich rychlejší maštění.

Mytí vlasů kondicionérem

V případě, že jsou vaše kudrny suché a bez lesku, můžete zkusit metodu mytí vlasů výlučně kondicionérem. Jedná se o šetrnější způsob umytí takto oslabených vlasů, přičemž je také prevencí před jejich dalším lámáním a vysycháním. Tato tzv. „co-wash“ metoda však ve vlasech zanechává zbytky kondicionéru, proto je dobré vlasy každý druhý týden promýt i jemným čisticím šamponem.